måndag 15 oktober 2007

Tinitus 140dB


Barn är härliga och spontana, men när om sammlas i grupp för att leka så låter dom mycket, ja nu är det ingen nyhet då jag har en son på 9 å. Men när man under 2 dagar ska vistas i det nu så populära inomhus lekplats med 60 skräniga 3-9 åringar, ja det fanns en och annan 11 åring som fick prova på och hoppa runt i de flufiga och färggranna borgarna. Det var trots den höga ljudnivån en givande helg med kameran med utmaning med det dåliga ljuset och barnen rörelser.
Men efter ett par timmars jagande efter den där perfekta bilden så lät jag det vara och bara försökte fånga leken, andra dagen vart det en himmla massor fina och spontana porträtt med hjälp av det sirlnde ljuset från fönstern och en av mina SB 800 på stativ med fjärrutlösningen som finns inbyggd hos Nikon. Kul, ska nog åka dit någon mer helg ochdå låna med mig ett par hörselkåpor eller stoppa in Poden i öronen.

2 kommentarer:

Knut Koivisto sa...

Tänk vad man skulle få uträttat om man hade den energin som våra små kära barn har. Någonstans mellan 13-15 år rinner allt ut. Tonår eller skolan som är orsak?

Konny Domnauer sa...

Tinnitus. Jo tack, jag har det men i lindrig form och därmed nedsatt hörsel till viss del. Jobbigt framfört allt i krogmiljö eller lokaler med större takhöjd. KA, kustartilleriet, på Nåttarö på 70-talet. 3 killar står i en bunker med öppning mot havet. Plötsligt skjuter 15cm-batteriet. Ingen av oss har höerselskydd på. Det blir en rejäl smäll; jag flög upp mot taket och slog i hjälmen i där.
Långt senare kom tinnitus smygande, men då var det för sent att anmäla. Tjoohoo, du hörde va?!