torsdag 20 mars 2008

Noroz mobarak - Gott Nytt År!

Hatten av för alla perser (och andra kulturer) som firar nyår idag!

Den persiska kuluren är så gammal att när de styrde världen så satt vi här uppe i norden och frös ******* av oss. Zoroastrismen, som var Persiens religion på den tiden, räknas som världens första monoteistiska religion (med bara en gud) och den praktiseras fortfarande.

Och så vidare...

Idag klockan 06:48:19 började år 2567, persisk tideräkning.

Noroz mobarak!

Här kan ni läsa lite till och lära er något: Iranska Nyåret

Jesusparken
Så här i påsktider vad passar bättre än lite andlig spis från Jesusparken utan för Buenos Aires.
Ett märkligt ställe, som en nöjespark, uppbyggt kring Jesus historia.
http://www.sorenfroberg.com

tisdag 18 mars 2008

Hello Bloggers

Sökes:
Intressanta fotolänkar till bloggen..


Föreslå och kommentera


http://www.carlgren.se

"Fotografiska Museet"

Jag upptäckte igår att Sverige fått ett nytt Fotografiska Museet! Åtminstone kallar de sig så. Jag kan inte göra annat än att jubla!

Sedan det statliga Fotografiska Museet gick ihop med det statliga Moderna Museet, upphörde det i praktiken att existera (anser jag). Moderna Museet fick en fantastisk och framförallt värdefull samling, internationellt unika fotografier, att lägga till sin samling.

Vad har Moderna Museet gjort för fotografi sedan dess... egentligen (inget om ni frågar mig)!

Nu verkar ett antal personer ha tagit itu med detta och jag tycker det verkar lovande. De börjar med en magnifik och stor utställning på den internationellt erkände fotografen David LaChapelle. Hurra! Jag står redan i tacksamhetsskuld till de ansvariga för detta initiativ! Räkna med att det kommer att ge ringar på vattnet bland de unga svenska fotograferna några år framåt.

Alltså, fakta om utställningen:
David LaChapelle, 12:e april till 11:e maj (2008)
Factory i Nacka Strand (Cylindervägen 3)
måndag-fredag kl 12-18
lördag-söndag kl 10-18

Gå in och läs om Fotografiska Museet (klicka på namnet)


söndag 16 mars 2008

Sanningen

Vår egen fotograf Lennart Kaltea ställer ut på den stora Nordic Light Event fotofestivalen i Kristiansund 1-7 maj 2008 i Norge.

Han deltar tillsammans med ett antal av de stora internationella fotograferna och Thomas Carlgren skrev om detta i en blogg nyligen.

Nordic Light Event har fått undertiteln TRUTH och kommer alltså att pågå 1:a till 7:e maj (läge att åka dit för att träffa bl.a. William Klein och Don McCullin m.fl.).

Nu har det gjorts en liten kortfilm (med bilder) för att presentera fotograferna. Kan du se de två Lennart Kaltea-bilderna som passerar?

Klicka på ordet TRUTH.