fredag 30 november 2007

Ge apan en banan


Ny mässa på gång i Nacka strand."Creative Zoo" För dig som arbetar med reklam, foto, musik eller något annat inom den kreativa branschen. Arrangeras den 10-11 april i Nacka Strand.

http://www.carlgren.se

Äntligen Nikon D3


Var i onsdags morse smått euforisk och hämtade ut min Nikon D3 . Det har varit en lång väntan som det känns,även om det bara gått några månader, men man blir lite som ett barn på julafton när man har beställt något nytt som man längtar efter.
Ville i dag testa lite på höga ISO-tal och åkte till öppethus på Hovstallet,

Det var ingen slump att det vart just Hovstallet utan i onsdags på vägen hem när jag hade hämtat upp kameran hade jag bestämt att det första jag ser (av intresse) ska vara föremål för min test, för att lära känna min nya "kompis" och att se om alla rykten stämmer och att man i närheten av de provbilder som har cirkulerat på nätet kan få så pass bra bilder vid ISO 6400.

Nu har jag ju inte hunnit tagit så fruktansvärt många exponeringar men det lilla jag sett är imponerade.

FX formatet känns också betydligt trevligare än DX

denna bild är tagen i en av stallarna på just ISO 6400

För övrigt för er som inte varit på Hovstallet kan jag rekomendera detta , dom har ju inte öppet för allmänheten mer än ett par ggr per år, men att få på nära håll ta en titt på smedjan, vagnarna, selen ridhuset mm detta är ju en del av vår historia och kulturarv, vilket gör det extra intressant , men en sak är säkert den som jobbar där har nog valt något annat än silver hemma för det är mycket putsade för att bibehålla dessa dyrgripar i toppskick.

Snart e´re jul


Om inte bilringarna skall öka i omkrets onödigtvis under denna ovanligt långa
helg gäller det att kolla vad man stoppar i sig. Lite tips här - hämtat från Fritt Flyt.se på nätet.
Jag köper Omega-3 kapslar, bästa fettet, hos dem. Såhär:

Nyttig julmat

Nu är snart julen här och med den en massa god mat. På julbordet finns det mycket mat som är bra för din hälsa. Vi hjälper dig att välja rätt mat på julbordet så du kan bibehålla en sund livsstil även över jul.
Sill
Den feta sillens mineraler, vitaminer, omega-3 och omega-6 fettsyror är nödvändiga för hela kroppen. Allt ifrån hjärna, hjärta- och kärl till hud och leder. Sill innehåller hela 3,47 gram nyttig omega-3 per 100 gram och viktiga D- och B12- vitaminer. Lax, sill och lutfisk ger en fin balans till den inte alltid så nyttiga julmaten. Den inlagda sillen är nyttigare än till exempel currysill eftersom det innehåller dubbelt så mycket mättat fett.

Valnötter

Valnötter innehåller den vegetabiliska alfalinolensyran som är en av de livsnödvändiga omega-3 fettsyrorna. Alfalinolensyra är mycket bra för hjärta och hjärna. Ett tips är att göra god konfekt av valnötterna tillsammans mörk choklad. Mörk choklad innehåller hälsosamma antioxidanter och magnesium.
Lax
Lax är en fet fisk och är därför en utomordentligt bra källa till omega-3 fettsyror. I lax finns det så mycket som 2,25 gram omega-3 fettsyror per 100 gram fisk, vilket är vad Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta per dag. Dessutom innehåller lax rejäla mängder D- och B12-vitamin. Men andelen D-vitamin varierar beroende på om du äter gravad eller rökt lax på julbordet. Gravad lax är sundast eftersom det innehåller mer D-vitaminer än rökt lax.
Räkor
Räkor innehåller höga mängder av protein, ca 18 gram per 100 gram och endast 1 gram fett per 100 gram. Räkan har en hög procent av antioxidanten E-vitamin och B12-vitaminer på cirka 45 % av rekommenderat dagsintag. Därutöver finns det 0,30 gram omega-3 fettsyror per 100 gram räkor. Det finns även en mängd nyttiga mineralämnen i räkan såsom järn, magnesium och zink.

Andra hälsosamma alternativ på julbordet är: apelsiner, fikon, kanel, mörk choklad, rödkål och de flesta nötter.

Det finns alltså gott om mat på julbordet som du kan äta med gott samvete. Ät gott och njut!

Jag önskar dig en god, hälsosam jul!

Konny Domnauer www.konny.se

onsdag 28 november 2007

Kan man ta ett porträtt på en modell?

Jag utger mig inte för att vara en modefotograf. Jag är porträttör. En modern porträttör har någon sagt. Jag vill ge min bild av något, mitt porträtt. Man skall inte blanda ihop det med en porträttfotograf, det är något annat.

Som när jag till exempel arbetar med en långfilm så tänker jag att jag "gör ett porträtt på filmen". Likadant tänker jag med andra bilduppdrag. Att jag gör en tolkning av det. Jag ser efter vad som finns, vad skall synas, hur vill jag att det skall synas.. på bild (eller BILD som någon sagt). Det är ett slags givande och tagande som är beroende av det mötet som sker mellan mig och det jag fotograferar.

Här hajar nog alla fotografer till och säger att så tänker jag också, men ändå...

Idag när alla skall vara modefotografer, dokumentärfotografer eller konstfotografer, är jag porträttör och det är jag stolt över.


Vertical gardens


Igår var jag på en trend gala. Alltid kul !
Det vi kommer se mer av är bla. Vertical Gardens. En slag trädgårdsanläggning fast på höjden. Kan var tex en hel vägg inne eller en hel husfasad täckt av grönska framför allt då i storstäder där det blir mindre och mindre plats för gröna ytor.
Förrutom att det kan se rätt mulligt ut så undrar jag vad som egentligen är nytt... vildvin och murgröna har ju täckt väggar förr.
...för att inte tala om de små rackare som trivs bland växter och fukten på fasaden... Nä nu ska jag inte vara sån, det är kul med nya ideér. Är det någon som har en bra bild på en VerticalGarden.. har inte hunnit leta

Bildlovers!”The bottom is nådd” skrev någon för några år sedan. Den digitala revolutionen
har snott många uppdrag från oss fotografer. Mängden av fotografisk smörja översvämmar världen. Ofta billigt och uselt. Var och en sin egen Strömholm/Irving Penn tycks gälla.
Är den här annonsbilden ”the bottom”?
Aura, vad i hela världen menas, någon har fått hjärnsläpp! Skönhet & Hälsa, morsning…
Annonsen fanns nyss i tidningen ”Mitt i Södermalm”.
Lika bra att kasta in handduken?

Konny Domnauer www.konny.se

söndag 25 november 2007

Harajuku Gals År 2000Kan inte låta bli att visa några bilder från Japan efter Konnys inlägg om Harajuku Gals. Jag håller med .Go for it girls

http://www.carlgren.se

Då har startskottet för julstressen gått!!!


Med denna helgs löneutbetalningar har helvetet brutit lös.

Nu ska här handlas så klockorna stannar.

Detta underbara julhelg som kan få vem som helst att bli manodepressiv.


Stress och ett ständigt dåligt samvete för att man skulle ha hunnit med lite till och varit lite duktigare, och de där j.... bjudjulborden som man ska gå på, och äta så att prinskorven sprutar ur öronen på en.

Av princip har jag slutat att gå och bjuda kunder på julbord känns jätte skönt, om mina leverantörer säger
oj då nu när du inte ska med på julbordet ska vi väl hitta på något extra fint i klappen, snälla gör inte det skänk pengarna till
rädda barnen eller liknande gör något för de hemlösa.


Nu vet jag vad ni tänker den där kille gillar inte julen, jo det gör jag vist men i lagom mängder.

Jag hoppas nu att ni alla tar chansen och njuta av julen och dess förberedelser stressa lite lagom
och det är ingen tävling om vem som har stressat mest när ni på julafton sitter i soffan så utpumpade att ni somnar till Kalle och hans vänner.

Om ni ändå känner er stressade goggla efter ett skönt recept på hemgjord glögg köp några snygga flaskor och gör en egen etikett printa den och klistra på den på flaskan och så en liten gullig rosset, perfekt en klapp med lite omtanke samtidigt som du får lite avkopplade upplevelse och något gott att dricka.HA en trevlig julförberedelse.//Tomas


www.tomaspersson.se

Harajuku Gals

I LAVA på Kulturhuset visades i helgen en utställning ”Harajuku Gals. A love story”
Det handlar om en radikal klädstil för unga tjejor som just nu sprids över klotet och som har sin rot i stadsdistriktet Harajuku i Tokyo. Stilen har flertalet influenser. Det gemensamma är höga platåskor, korta kjolar, knästrumpor, starka färginslag och fantasifyllda accessoarer.
Gothic Lolita, Decora och Cyber fashion kallas några av subkulturerna.
Gothic Lolita är barnsliga porslinsdockor, söta rosetter, svarta krinoliner och annat.
Cyber fashion är androgynt som blandar gothe –och ravemode. Kraftigt stylat hår, långa flätor.
Decora kännetecknas av flera färgstarka klädlager samt accessoarer i starkt lysande färger.med flera klädlager.
Jag tog mig dit, jag som gillar allt som är udda och anti i någon mening.
Högvis med svenska tjejor var där, varav några syns på mina bilder. Jag tycker de visar det bästa av dagens ungdom; modet att avvika, att inte infoga sig i givna livsmönster utan förbehållslöst undersöka sig själva och sin egen tid.
Samtidigt påminner de mig om gruppen Gustavianer här i stan som lever och klär sig i 1700-tal och som brukar visa upp sig i Hagaparken. Både de och Harjuku Gals odlar en sorts dröm om ett annat samhälle i en annan tid. Inte här och nu.
Heja alla modiga unga tjejor, stå på er. Framtiden tillhör er!

KOnny Domnauer www.konny.se