lördag 26 juli 2008

Jan och Stoltheten


Min vän Jan Dahlqvist, har nu invigt sin utställning "Proud People" på Bryggan, Kulturhuset. Den ingår i Pride Festivalen.

Jan är en rolig typ. Han har varit med om så mycket i sitt liv, att du själv får fråga honom om allt. Det gör att han inte behöver be om ursäkt för något! Jan vill gärna se tuff ut på bild (vem vill inte det!).

Jan är alltid glad och skrattar gärna. Han är lite lurig också. En spännande person, helt enkelt.

Så här skriver Jan i sin inbjudan:
"Kom och titta på bilder i en kontroversiell utställning som aldrig tidigare vistas i Stockholm, men som väckt stor uppmärksamhet runt om i världen, senast på Länsmuséet i Jönköping och bland annat i Helsingfors och Tokyo".

Utställningen pågår på Pride House, Kulturhuset & Stockholms stadsteater, Sergels Torg 3, Centralen. Gå in från Stockholms Stadsteater och ta rulltrappan en våning upp till BRYGGAN.

Nadja och Lisa

I dag var jag på Kulturhuset och träffade de här två sköna personerna, Nadja och Lisa!

Pride Festivalen är nu i full gång och Lisa gör animerad film. Du kan gå och se några av dem på Kulturhuset på måndag! De har tydligen visats i bl.a. MTV. Klicka HÄR så får du mer information.

Jag ser redan fram mot den stora Pride Paraden på lördag (2/8). En av årets höjdpukter!

/Knut

måndag 21 juli 2008

Två hjältar och en töntig fotograf

John, Knut och Tommie

Idag har jag träffat två riktiga hjältar, Tommie Smith och John Carlos. Det är de två 200-meters medaljörerna (guld och brons) som vi mer känner som de två tappra amerikanerna som gjorde Black Panther tecknet på prispallen i OS i Mexico 1968.

Åtminstone jag hade en stark upplevelse i skolan när vi läste om dem och bilden på dem på prispallen med sina knutna nävar är en av de riktigt stora bild-ikonerna från 1900-talet. Ännu i dag får jag gåshud när jag tänker på den bilden.

Jag inser också att deras handling hade mer civilkurage än jag i hela mitt liv kommer att få uppleva.

Två hjältar som jag bugar ödmjukast för och hoppas att de får en trevlig vistelse här i Stockholm.

Se dem på Rakt På med K-G Bergström ikväll, 21/7

Järnspöken

Tillbaka från landet. Kommer säkert bilder på ängar och blå himmel framöver!

För gott

www.bobreklambyra.se