fredag 7 december 2007

Det blev ett tjabes träck, sen jag knopat mojen


Betyder :Det blev ett gott drag, sedan jag sotat spisen. på sotarspråket Knoparmojet.

Kan inte låta bli att visa den här bilden som jag kommit åt när jag gjorde ett uppdrag åt Skorstenfejarmästarares Riksförbund

Knoparmojet, som är skorstensfejarnas hemliga språk, är ett yrkesspråk med i första hand ord för tekniska begrepp avseende verktyg och arbetsutförande. En del ord har tyskt ursprung, vilket har sin grund i att tyska skorstensfejare flyttade in till Sverige för att utöva och lära ut yrket. I knoparmojet används också ord för kläder, matvaror, dryckesvaror, pengar, andra yrken, lokaler, människor och egenskaper.
Läs mer om knoparmojet här

http://www.carlgren.se

Julmarknad


Centrum för fotografi har julmarknad Vernissage lör 8 dec, kl 12– 17. CFF/Studio 44, Tjärhovsgatan 44, Stockholm. Pågår t o m 16 dec. Fotografier och konst finns till försäljning och du har även möjlighet att fynda klappar bland fotoböcker på vårt bokbord och konstmultiplar. Glögg, lussebullar och pepparkakor serveras. CFF/Studio 44:s JulExpo ingår i Kapsylens Julmarknad i samma hus, mycket att se och fynda på flera våningar!

mer info här

http://www.carlgren.se

Knyt ihop säcken


Söndag den 9 december kl 12 på Armémuseum Riddargatan kommer det vara auktion på gamla kameror och böcker mm.
Passa på och köp en julklapp till dig självmer info här

http://www.carlgren.se

Spara eller Slösa


Ja, ja kanske inte världens bästa rum, men revisorn sa att jag måste hålla nere kostnaderna.
http://www.sorenfroberg.com

Här bakom

I Florens tränger renässansen genom tid och rum. Ständigt närvarande. Ibland får den dölja nuet. Här bakom målningen pågår renoveringen av de stackars oskyldiga hittebarnens hus.

www.bobreklambyra.se

torsdag 6 december 2007

Rött

Tack för inbjudan Thomas! Det ska bli roligt att få delta i och bidra till denna förträffliga blogg.

www.bobreklambyra.se

Slott eller Koja


Snart är det nog slut på sötebrödsdagarna, jag spolar det här stället och drar.
http://www.sorenfroberg.com

onsdag 5 december 2007

Den ideella sektorn

En nytagen bild på mina revisorsvänner. Här är det en grupp som jobbar med frågor inom den ideella sektorn. Det kan vara så olika föreningar som Rädda Barnen, Byggnads eller Diakonia (bara några exempel på ideella föreningar).

Även ideella föreningar måste hålla ordning på sin ekonomi.

Himmel eller Helvete?


Hon surrade ivrigt runt mitt huvud. Lugn, lugn sa jag, det fattas bara en femma
så får jag ihop till biljetten.
http://www.sorenfroberg.com

tisdag 4 december 2007

För trött för att komma på ett inlägg

Jag är lite för trött för att komma på något lämpligt att skriva om idag. Så jag lägger upp en av favortibilderna på mina vänner, revisorerna.

De här jobbar med fastighetsfrågor på Öhrlings PwC (varning för produktplacering?) Det är en reklambild som använts i fackpress.

Jag tog en ny bild på det här gänget idag och vi stod ute i vind och blåst i nästan en timme. Det tog på allas våra krafter. Men den bilden spar jag till en annan dag.söndag 2 december 2007

Paris


Var i Paris för 14 dagar sedan, på Paris Photo 2007 en årligt återkommande mässa, c:a 100 talet gallerister och bokförlag som visade upp sig, bl a svenska Journal, bilder, böcker, böcker, bilder, hur mycket som helst, men inte en fotopryl så långt ögat kunde nå ( tack och lov). Att fotografiet är på frammarsch inom konstmarknaden råder det inget tvivel om eller vad sägs om
en Tunbjörk för 4400 $ eller Massimo Vitali för 30 000 $. Även här hemma har intresset för foto ökat hos galleristerna även om marknaden är liten.
http://www.sorenfroberg.com