fredag 7 mars 2008

Den glade bagaren

En ny storbutikshandelsplatsgalleriashoppingmallcentrumanläggning kommer snart att ta mark i Västberga. Ombyggnaden av det före-detta-glada San Remo-bageriet har börjat och beräknas vara klar om ett år. Precis vad vi behöver för att överleva.

www.bobreklambyra.se

Ibland är det lika så gott att äta hemma

www.bobreklambyra.se

Gammal kärlek rostar aldrig..

Happy New Year!!

Hela världen tycks stå i brand.   Bang..bang.. bang!   Nyårsraketerna briserar och fräser.

I Love You..!!

                        I love you..!

Let's go to my place...

På natten kommer de fram

Bara när det har blivit tillräckligt mörkt ute, vågar de sig fram. De är skygga. Vill inte gärna visa sig bland vanliga människor när de är lediga.

I hatten

Det var inte igår man såg en sådan här fin hatt, tillverkad av gårdagens blad, men i krukmakeriet 5 mil söder om Florens är det fortfarande högsta mode.

www.bobreklambyra.se

Stranden del2

Livet vid stranden är skönt. Solen värmer våra kroppar. Vi vill gärna ta de där stegen ut i vattnet. Hade vi varit amfibiska djur hade vi dykt ner under ytan och simmat med fiskar och delfiner.

Nu får vi nöja oss med att plaska lite. När vi lärt oss några simtag vågar vi kanske oss ut några tiotals meter.

Havet med sina väldiga krafter är oss fortfarande lite skrämmande även när det ligger lugnt. Vi kryper upp på stranden igen.

Stranden del1

Havet. Vår urmoder. En gång för miljarder år sedan kravlade en släkting upp på land, någonstans.

Kanske var det säkrare där. Inte så många havsvidunder som alltid var hungriga.

Vi har en längtan. Värmen. Vattnet. Livet vid strandbrynet.

Porten till paradiset 2 (Detalj)

En liten glimt av vad människorna på Knuts bild kanske såg....utan att avslöja för mycket.

www.bobreklambyra.se

torsdag 6 mars 2008

Läser just nu


"Image makers, Image Takers"
intervjuer med fotografer. Namn som Martin Parr, Anton Corbin, Robert Frank,Cindy Sherman mm. Citat som "You don't take a photograph,You make it" Ansel Adams
Finns här

www.carlgren.se

Jag träffade Lassie


43 minuters intervju och två minuters fotografering

www.carlgren.se

Porten till Paradiset.. och det är kö

Florens! Här börjar kanske den moderna historien. På just denna plats. Alldeles vid Porten till Paradiset. Åtminstone är det här Renässansen startar och det är på sätt och vis en nystart.

Men vi får inte se Porten till Paradiset (Lorentzo Ghiberti skulptör) som är dörrarna till baptisteriet vid katedralen Santa Maria del Fiore. Vi ser bara kön och västfasaden på katedralen.

Vi får inte heller se katedralens kupol av Brunelleschi, som räknas som startskottet för Renässansen (byggdes 1417-1434).

Det är inte mycket vi får se, men det lilla vi hinner med under våra liv kan vara fantastiskt!

Ta med en kamera!

"Highway 66 Revisitated"

Plötsligt bara glider den upp. En "Pink Cadillac", som ur en Bruce Springsteen låt eller Clint Eastwood-filmen med samma namn... och damen som sitter bredvid har platinablont hår också!

Fast det är jag som kör, fiskar jag upp min lilla Pentax Espio Mini ur bröstfickan på min svarta jeansjacka. Siktar lite på känn och trycker.

Walter, Harleen och jag är på genomresa genom Kalifornien. Vi rullar ner för Highway 101. Vi skall snart svänga mot Barstow och Mojave-öknen där gamla Route 66 passerade. Barstow, där vi nästan blir tagna för att vara bankrånare... sedan mot Las Vegas...

.. to be continued, maybe baby..

Svart hål i TP

På en vägg alldeles intill Konstfack har ett svart hål i form av en svart rektangel signerad
"Ulf" skapats. Det gäller att inte stå för nära om man inte är beredd på att resa långt.

www.bobreklambyra.se

Mitt i koskiten

Filminspelningar är allt annat än glamorösa. Det är varma kläder, okristliga tider och väntan.. och ibland koskit.

Kjell Sundvall (höger om kameran) är mitt inne i inspelningen av "Grabben i graven bredvid". Scenerna i ladugården filmas bland 40st kor i Älvsbyn. Ute är det snö och kallt. Inne har man stängt av all ventilation för att inte störa ljudupptagningarna.

Men 40st kor bryr sig inte mycket om filminspelning, de kissar och bajsar hela tiden. Det dröjer inte länge innan "doften och fuktigheten" börjar bli påtaglig! Allt luktar! Inte så där "mysigt" som en del tycker att gödselstacken sprider sin doft, utan färskt och fränt.

Det är fredag och snart sitter halva filmteamet med Kjell Sundvall, Mikael Nyqvist och Elisabeth Carlsson på ett fullsatt flyg till Stockholm. De som inte hann duscha (de flesta) tog med sig lite "kodoft"...

Glamoröööst...

Alltid lika sympatiske Jonas

Barnen har precis upptäckt att den stor världen kommit till just deras slitna bostadsområde i Uddevalla.

Ett filmteam, med regissören Daniel Lind Lagerlöf i spetsen, har slagit ner mitt bland hyreshusen och skall spela in några scener i långfilmen Miffo. Det är slutet på sommaren 2002 och de flesta fotografer använder fortfarande film (Kodak Tri-X, Canon F1n med 35mm f2,0).

Jonas Karlsson har inget emot att skriva några autografer under fikapausen. Strax skall han spela in scenen där han för första gången följer med den rullstolsbundne Carola (Livia Millhagen) hem från pizzerian. Men det måste bli mörkt ute först.Myriader, Playhouse Teater

Vill bara dela med mig av en teaterupplevelse.
Pjäsen Myriader på Playhouse Teater. Tar på ett tydlig, humoristiskt och gripande sätt upp hur olika vi människor hanterar sorg och förluster. Mycket sevärd tycker jag.
www.playhouseteater.se. Beskrivningen av pjäsen på sajten är tyvärr lite väl tung och klyschig...så är det inte./ Mia

söndag 2 mars 2008

Missa inte idag söndag 22.05 på SVT2

Annie Leibovitz, fotograf
Den berömda fotografen Annie Leibovitz porträtteras. Hon som är lika känd som de hon arbetar med framför kameran. Mick Jagger, Yoko Ono, Bette Midler och Kirsten Dunst är bara några av dem som vi möter i programmet.


http://www.carlgren.se