fredag 7 augusti 2009

Ett visst mått av osäkerhet

© Knut Koivisto 2009

/Knut

Vill också lägga upp en konsertbild!

www.bobreklambyra.se

Oxygen Face Mask 2%

www.bobreklambyra.se

Du måste lova och säga som det är

© Knut Koivisto 2009

/Knut

Par Porträtt

Jenny Lexander och Quentin Veron © Knut Koivisto 2009

Det tas för lite parporträtt.

Förresten.. Jenny har precis öppnat sin spännande utställning SISU på Finlandsinstitutet i Stockholm. En utställning som vill väcka minnet från Finlands krigsår 1939-1945, det är ju 70 år sedan i år.

/Knut

torsdag 6 augusti 2009

Sommargrannar




Det här är Klara och Gösta. De har varit sommargrannar med min fru sedan hon var en flicka på 7 år, vilket gör att de varit det i 37 år. Jag har fått vara med i 17 av de åren.

Gösta är 83 år och brukar fortfarande jorden som tillhör hans gård. Men detta är sista året, de har köpt hus i samhället några kilometer därifrån. Det känns lite som slutet på en epok - och slutet på en livsstil som är utrotningshotad...

Vi kommer att sakna att se Gösta gå och rensa betlandet upp och ned i 500 metersraderna på fältet utanför sommarhuset. På något bakvänt sätt så fann jag det rogivande att titta på där han travade rad upp & rad ned. Vi kommer sakna att hälsa på med ungarna, leta efter kattungar på loftet och bli bjudna på hemgjord flädersaft. Ungarna kommer att sakna godisburken Klara alltid plockar fram ur kylskåpet och bjuder på (efter att först ha frågat oss om det går bra, och det gör det alltid). 

Tack för den här tiden...

Det betyder ingenting

© Knut Koivisto 2009

/Knut

Himlens hemligheter

© Knut Koivisto 2009

Strindberg var en alkonstnär. Bland annat var han väldigt intresserad av fotografi. Han hade olika teorier i vitt skilda ämnen, teorier som vi i dag avfärdar som naiva (eller ibland ännu värre).

Men då missar man något, Strindbergs nyfikenhet. Att vara nyfiken och att upptäcka världen är något som barn gör helt naturligt, på sina egna sätt. På vägen till vuxenlivet förlorar vi den förmågan, att vara nyfikna på barns vis.

En av hans märkliga teorier var att samma molnformationer återkom med jämna mellanrum. På vissa klockslag. Därför brukade han regelbundet, under en period, fotografera himlen. För att leta efter dessa mönster.

Erkänn att du som läser detta tänker; Han var Paranoid!
Tänk i stället, att kunna vara så härligt, barnsligt, naiv.. att få upptäcka de stora mysterierna.. i sin vardag.. åtminstone att få tro det..

/Knut

tisdag 4 augusti 2009

måndag 3 augusti 2009

The Best of Film Noir

RPB as CG © Knut Koivisto 2009

Filmstill from "Notorious"

/Knut

Rock 'n' Roll av finaste kvalitet

Pimme © Knut Koivisto 2009


Föraning

© Knut Koivisto 2009

/Knut

Fläckvis halka

© Knut Koivisto 2009

/Knut

Blanksvart Rödrock

© Knut Koivisto 2009

/Knut

Snabbt stopp i Sundsvall

www.bobreklambyra.se

De .. som inte fick se .. Lady GaGa

© Knut Koivisto 2009

/Knut

Timbuktu

Timbuktu © Knut Koivisto 2009

Mannen är ett energiknippe utan like och såå snabb i käften!

/Knut

söndag 2 augusti 2009