lördag 12 april 2008

David LaChapell i Nacka Strand

Äntligen är Fotografiska museet igång!

David LaChapell utställningen får väl sägas vara det officiella startskottet. David satt själv i kaféet och blev intervjuad när jag gick förbi.

Utställningen är fantastisk! Man blir alldeles matt av alla intryck. Här formligen sprutar referenser åt alla håll, i färg... mättad färg.

Nordbor vana vid en färgfattig palett löper en allvarlig risk att drabbas av "Stendhal Syndromet" (klicka på ordet så lär du dig något nytt).

För alla som tröttnat på utställningar med "Utan titel" under varje bild, möter här en fotograf som ger varje porträtt en liten historia med sina verks-titlar.

Det är roligt att se att de ansvariga bakom Fotomässan i Nacka Strand visar att Fotografi är något man bör satsa på genom att starta Fotografiska Museet. De visar att det finns ett intresse för seriös fotografi, som varit helt underskattat tidigare (saknats helt?). De visar också att de tror på fotografi ur en ekonomisk synvinkel.

Jag vet att de har mer på gång.

Vi fotografer är tacksamma.

Gå och se utställningen!

torsdag 10 april 2008

På väg

Beatrice har just bytt jobb. Det blir långa dagar. Åtminstone i början. Resorna till och från skapar utrymme för tankar men främst för planering.

www.bobreklambyra.se

onsdag 9 april 2008

Vem där?

En påminnelse om Veronikaduken uppenbarar sig i den stängda dörren en tidig aprildag.

www.bobreklambyra.se