torsdag 15 november 2007

Samlaren


En del samlar på pengar andra på trofeér av olika slag. Själv samlar jag på en ögonblick. Ibland undrar jag till vilken nytta.
Mannnen på bilden heter Leif Johansson. Han samlar på julgranfötter. Det här ögonblicket var till nytta. Bilden togs för Tidningen Drömhem och Trädgård

http://www.carlgren.se

Fotomässan 2007

Matias på ProCenter går och funderar på hur han i all världen ska få plats med alla sina bilder! Hans "Till Matias" utställning har ökat till nästan det dubbla, sen förra gången.

På fredag 16 november dra Fotomässan i gång igen i Nacka Strand. Branschdeltagandet har ökat markant sedan förra gången. Det är bra för oss fotografer för det betyder att branschen tror på oss. Det är härligt att se så mycket fina bilder av fantastiska fotografer, men glöm inte att besöka några utställare också. Om de inte tror på oss fotografer blir det inte mer fotomässor.

Be there or be square.

Vem/Vad är du?


Alla är vi lika men ändå olika.
Vilken sort är du? Som individ, samhällsmedborgare
och företagare/fotograf. Härligt att försöka översätta tanke
till bild och inte BARA plåta av verkligheten.


Konny Domnauer www.konny.se

Bindefelds bästa brev


Det är bara att erkänna: någon festinbjudan från Micael Bindefeld har aldrig nått min brevlåda. Tyvärr. Hans inbjudningskort är nämligen ena små begåvade rackare.
På Postmuseum på Lilla Nygatan pågår nu en bred redovisning av ett gäng av dessa pärlor. Bindefeld har verkligen inte sparat på krutet vad gäller idéskapande och utförande.
Ett litet paradis för alla som är intresserade av budskap med skarp tanke och formgivning.
Utställt material presenteras i mörka rum under plastkupor med dramatisk belysning.
Lite grann som att vistas i universum känns det; Bindefelds universum.
Absolut värt att kolla på. Jag lovar. 50 spänn inträde. Då kan du passa på att lära dig lite om frimärket och postens historia också. Om du orkar, förstås.
Missa inte presentshopen: bra julklappstips
Konny Domnauer www.konny.se

måndag 12 november 2007

“THE DEVIL CAME ON HORSEBACK”


Den 20 november 19.00 visas “THE DEVIL CAME ON HORSEBACK”på SF Park BIO, Sturegatan 18

About the movie:

THE DEVIL CAME ON HORSEBACK exposes the tragedy taking place in Darfur as seen through the eyes of an American witness who has since returned to the US to take action to stop it.

Using the exclusive photographs and first hand testimony of former U.S. Marine Captain Brian Steidle, THE DEVIL CAME ON HORSEBACK takes the viewer on an emotionally charged journey into the heart of Darfur, Sudan, where an Arab run government is systematically executing a plan to rid the province of it’s black African citizens. As an official military observer, Steidle had access to parts of the country that no journalist could penetrate. He was unprepared for what he would witness and experience, including being fired upon, taken hostage, and being unable to intervene to save the lives of young children. Ultimately frustrated by the inaction of the international community, Steidle resigned and returned to the US to expose the images and stories of lives systematically destroyed.

The ticket prices are as follows: (100% of ticket proceeds will be donated to organizations working with this crisis)
250SEK supporter
500SEK sponsor (includes a signed copy of Brian’s book)
1000SEK change agent (provides seed funding for a social project in Darfur)

To Purchase Tickets: email thedevilcameonhorseback@gmail.com
And Make direct payment to: The Devil Came on Horseback
Handelsbanken, Clearing #: 6110, Acct#: 610 527 002
Please be sure to indicate your name and number of tickets during payment.

Efter filmen blir det möjligt att diskutera med Brian och andra experter om krisen i Darfur.
Vad sägs bloggare skall vi gå på bio tillsammans

http://www.carlgren.se

World Press Photo

World Press Photo. Just nu på Galleri Kontrast, Hornsgatan 8.

Tävlingen, med vad man säger är det gångna årets bästa pressbilder tagna av duktiga fotografer världen över, visas där just nu. En svensk fotograf finns med. Jag gick på vernissagen med viss tveksamhet då det under de gångna åren varit övervägande material från krigszoner med mördade människor och allt annat av världens elände. Det regnar våldsamheter och grymheter mest hela tiden. Och jo, det var likadant i år igen.
Visst, fotograferna är skickliga på alla tänkbara vis. Inte tal om annat. Men det blir lite väl mycket av allt elände. Det är naturligtvis viktigt att vara medveten om vad som sker, men ändå. Vad är det för undertexter som lagras i våra minnen? Finns rent av något samband mellan det vi ser här och våldet på hemmaplan?
Där går vi vanliga svenskar, som är begåvade med förhållandevis ganska lite våld, och studerar djävulskapet i detalj på nära håll. Inga skrik, inget blod, inget kpistsmatter, ganska skyddat. På en av bilderna avrättar två soldater en person med kpist helt rått.Vad är det för krafter som möjliggör detta voyeuristiska beteende hos besökarna? Det tycks som om våldet har en märklig dragningskraft på oss människor. Inte bara hos dem som utför det. Trots att alla, i varje fall nästan alla, anser att våld mot andra är omoraliskt och inte borde förekomma. Känner vi oss bättre, mer moraliska, när vi betraktar det enorma våld som dessa fotografier berättar om? Nåja, det finns förstås annat också. En fantastisk svit när Zidane under VM-finalen i fotboll knockar en motspelare med perfekt skalle, spottar mot domaren, får rött kort och blir utvisad. Och mycket annat.
Gå alltså gärna på utställningen och upplev vad människor förmår göra mot sina medbröder/medsystrar. Något som övergår i varje fall mitt förstånd. Men vad vet jag, vad jag skulle vara i stånd att göra i livshotande eller trängda situationer.

Konny Domnauer www.konny.se

söndag 11 november 2007

Hanna, Johan och Hanna

Hanna tar en sista check i spegeln. Pojkvännen Johan bara ler stolt. Make-Up Hanna dansar.

-Let's shoot!

Ibland träffar man personer man blir glatt överraskad av. Jag träffade tre stycken i fredags. Hanna, Johan och Hanna. Alla tre hade en otrolig energi som smittade av sig och gjorde mitt jobb till ett nöje. Tre personer vi kommer att få höra mer av framöver.

Mitt största problem var och är, att jag trycker för mycket på den där knappen! Jag kommer att få ett H****** med att sortera ner bildmaterialet till en hanterbar mängd.

Peter, du kommer få bra bilder!

Tragiska leksaker

Det vilar något väldigt sorgligt över bortkastade leksaker. En barndom som flytt, kanske. Drömmar man hade som inte gick i uppfyllelse. Eller helt enkelt en saknad efter en tid när livet var okomplicerat. Minnen, minnen... minnen..

Var sparade jag mina gamla leksaker?
Var gömde jag mina drömmar..
glömde..

Fånig fotograf i pälshatt

I fredags hade jag en maratonfotografering med en ung och mycket vacker skådespelerska (vilket jobb man har?). Hon heter Hanna Malmberg och jag är övertygad om att hon kommer att gå långt. Kom ihåg att du först läste om henne här.

Hur som helst, jag blev nog lite för uppspelt med min lilla G9'a mellan tagningarna, för hennes agent Peter Jansson (se inlägget "Fotografers leksaker") tyckte vi skulle flytta oss till fonden så han fick ta en bild på mig.

Tja, det finns väl en anledning varför jag står BAKOM kameran.
Tack skall du ha, Peter!