lördag 10 november 2007

Den första snönSnart kommer Hammarbybacken vara klädd med snö.

Så snart temparaturen ligger konstant under 0 grader kan man börja producera konstsnö
och stockholmarna kan plocka fram sina skidor för kanske första ggr. för året.
inget är som lägtans tider.


Det man undrar är byter denna man sina löparskor mot långfärdsskidor eller vad gör han under vintern.

Ja ja det vara bara en tanke som slåg mig när jag tidigare i veckan passerade backen på väg till jobbet

tisdag 6 november 2007

Ett möte i Toscana


Jag möte Johan Ljungström i Pitigliano 2005. Han som deltagare i en fotoworkshop, jag som en av lärarna. Det låter inte så konstigt som det är. Så här ligger det till. År 2005 höll Morten Krogvold Photographic Workshop till i Pitigliano i södra Toscana, Italien. Cirka 50 st "galna" norrmän och några svenskar. Det lokala kulturhuset/biografen ockuperades av enbart fotografer i flera veckor. Bara det borde vara skrämmande för de lokala italienarna (som annars älskar kultur). 

Johan är en väldigt duktig fotograf och anställd på Sveriges Radio. Men han visst nog inte riktigt hur han skulle förhålla sig till mig, en svensk i en helnorsk stab. Den här bilden tog jag när vi alla på kvällen, efter kursintroduktionen, tog en välbehövlig öl på det lokala torget (i en väldigt liten men trevlig by i Italien).

Titta på Johans kamera, en Mamiya RZ, en sådan ser man inte ofta nuförtiden. Fantastiskt med en sådan fin analog kamera. Jag kommer ihåg att jag precis hade köpt min första Canon EOS 1D MKII, som jag inte ens tog med till Italien. Jag hade med min Laica M6 och en Hasselblad 503CW. Bladaren hann jag inte ta en enda bild med.

Idag använder jag bara digitalkameror.

Hej till dig, Johan om du läser det här!


måndag 5 november 2007