fredag 30 november 2007

Äntligen Nikon D3


Var i onsdags morse smått euforisk och hämtade ut min Nikon D3 . Det har varit en lång väntan som det känns,även om det bara gått några månader, men man blir lite som ett barn på julafton när man har beställt något nytt som man längtar efter.
Ville i dag testa lite på höga ISO-tal och åkte till öppethus på Hovstallet,

Det var ingen slump att det vart just Hovstallet utan i onsdags på vägen hem när jag hade hämtat upp kameran hade jag bestämt att det första jag ser (av intresse) ska vara föremål för min test, för att lära känna min nya "kompis" och att se om alla rykten stämmer och att man i närheten av de provbilder som har cirkulerat på nätet kan få så pass bra bilder vid ISO 6400.

Nu har jag ju inte hunnit tagit så fruktansvärt många exponeringar men det lilla jag sett är imponerade.

FX formatet känns också betydligt trevligare än DX

denna bild är tagen i en av stallarna på just ISO 6400

För övrigt för er som inte varit på Hovstallet kan jag rekomendera detta , dom har ju inte öppet för allmänheten mer än ett par ggr per år, men att få på nära håll ta en titt på smedjan, vagnarna, selen ridhuset mm detta är ju en del av vår historia och kulturarv, vilket gör det extra intressant , men en sak är säkert den som jobbar där har nog valt något annat än silver hemma för det är mycket putsade för att bibehålla dessa dyrgripar i toppskick.

2 kommentarer:

Knut Koivisto sa...

Den där känslan att få hämta sin nya kamera är underbar! Synd att det är så sällan.

Alla Nikon-fotografer har fått vänta på tok för länge på en fullformats kamera. Det tycker jag själv som är Canon fotograf.

Jag avundas den här tiden med din nya kamera!

Thomas Carlgren sa...

Vad vore vi utan kamera