torsdag 18 oktober 2007

Jobb i Italien


För två år sedan jobbade jag några dagar i norra Italien. Vi reste ett gäng ner i en Ekmanbuss. Flexibussitet ni vet. Det var faktiskt Johan Ekman själv som körde. Från Göteborg med båt ner till Kiel. Stopp i Hamburg för besök på Reeperbahn.. stopp, vänta nu.

Alltså, det var en filminspelning (Buss till Italien) om en kör som helt enkelt reser till Domodossola i Italien. Storyn hade faktiskt viss verklighets bakgrund. Stoppet på Reeperbahn klockan 01 på natten var för att filma nattscener. Hursomhelst, den här märkliga filmen fick hela tiden nya scener allteftersom det hände saker på vägen.

Det hela kan ju låta väldigt spännande men tänk på att filmen skulle spelas in samtidigt som bussen körde söderut genom Tyskland och Schweiz. Det betyder att man måste sitta TYST hela tiden, allihopa.. inte helt lätt.. man vill ju gärna vara lite social. Sedan fick man flytta på sig hela tiden för att inte hamna i bild. Bussgångar har lågt till tak..

Nåja, vi kom till Domodossola till slut och Italien är ju aldrig fel, matmässigt bl.a, även om just den här staden valts för att den var så grå och trist (klart att en italiensk "grå och trist" stad absolut inte är som en svensk grå och trist stad!)

Så vad vill jag komma fram till?

Jo, med jämna mellanrum dök det upp en liten italiensk pressfotograf för att bevaka det märkliga gänget från Sverige som valt just denna stad som sitt filmmål. En dag tog jag mod till mig och frågade om vi inte kunde ta en bild tillsammans som kolleger. Sagt och gjort. Stunden förevigades. När vi var färdiga gled en polis, som stått bredvid, diskret upp till mig och väste genom mungipan.

-Achtung! Boyfrined! Very jelaouse!

Ahh.. jag längtar till Italiens vackra land.

3 kommentarer:

Konny Domnauer sa...

Kul story! Och så fick jag se hur du ser ut, suddenly

Thomas Carlgren sa...

Låter som en trevlig resa. Bilden visar att storleken inte spelar någon roll på fotografen

Knut Koivisto sa...

Storleken spelar absolut ingen roll!
Det är vad man gör med kameran..!