tisdag 16 oktober 2007

Dagens bild: manifestationSnorkallt, regnigt, ogästvänligt, t.o.m hagel ett tag. Usch. Men så var vädret i fredags när Kungsan trots det fylldes av allvarliga människor i tusental vid pass kl 17. Allt för att hedra den unge 16-årige killen Riccardo som sparkades ihjäl av jämnåriga.
Människors allvar speglades i deras ansikten men stämningen kändes ändå vänlig. "Vi vill inte ha mera våld på gatorna", var säkert parollen hos flertalet. En tyst minut kändes viktig. Tänk, 1000-tals och inte ett ljud. Det var mäktig solidaritet.Jag tog mig dit på cykeln för att dokumentera händelsen. Kanske bidrar jag på något vis med mina bilder även om de just nu bara syns på denna sida.
Nu återstår den stora sorgen som Riccardos familj, släkt och vänner måste kunna hantera. Hur kämpigt det än blir. Livet går vidare, trots allt...

Konny Domnauer, www.konny.se

5 kommentarer:

Knut Koivisto sa...

Låt oss hoppas att det alla dessa tragiska händelser får ett slut och att människor börjar behandla varandra med lite mer tålamod.

begrunda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
miau sa...

Hörde en kommentar av några tjejer på t-banan: - hade det varit en vanlig blatte från förorten hade ingen brytt sig..." Kanske ligger det något i det .Å andra sidan fick ungdomsvåldet lampan på sig ett tag. Kanske just för att det var på Kungsholmen gjorde att vi inte kan avfärda det med att det bara gäller vissa kategorier...eller vissa områden..

Thomas Carlgren sa...

Har tagit bort ett inlägg där man länkat till ett inlägg där man visar bilder på häktade personer. Personerna är inte lagförda.

Konny Domnauer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.