lördag 18 oktober 2008

Snön kommer

Krister Henriksson och Mikael Persbrandt på plats för Solstorm, 2007

Där på isen, utanför Kiruna. Det blåste lite kallt fast solen sken.

Snön är nog snart här och vintern likaså. Snart dags att byta till vinterdäck och krypa ner i TV-soffan med en varm kopp choklad.

Varför inte gå på bio med en god vän.. eller någon nära och kär. Det verkar finnas ovanligt många bra filmer ute just nu, på samma gång.

"Maria Larssons Eviga Ögonblick" av den fantastiske Jan Troell är jag väldigt nyfiken på just nu och så handlar den ju faktiskt om en fotograf.

Jag hoppas jag hinner se "Der Baader-Meinhof Komplex" med Riccardo, som vi talat om. Den heter faktiskt så på tyska. Inte "the baader-meinhof complex", engelskt namn på en tysk film i Sverige...?

Min barndoms filmhjälte.. James Bond har snart premiär på "Quantum of Solace". Det är alltid så mycket snack "runt" varje film. Nu är det helt plötsligt konstigt att vissa repliker inte får vara med.. Vem bryr sig bara det är en bra filmupplevelse (och det är jag övertygad om att det blir).

Senare, när den väl kommer, förväntar jag mig bli rejält skrämd av "Låt den rätte komma in".

Undertiden kan ni få bli skrämda av "undertecknad" som till sin förvåning fann sig vara upplagd på nätet utförande sitt jobb.. Finns på Aftonbladet.

/Knut

3 kommentarer:

Hawta Fotograf sa...

''Maria Larssons Eviga Ögonblick''
Biopremiär är planerad till hösten 2008, http://www.bio.nu/film/?id=101319

Får väl vänta lite..

Själv har inte hunnit lägga in så mycket de senaste dagarna...

Mvh Hawta

Lix matte sa...

Själv hoppas jag filmen "Låt den rätte komma in" gör boken rättvisa, jag älskar ju boken så det vette tusan om jag borde se filmen...
Härligt med snö! Hoppas vi får en riktigt kall och vit vinter! :)

Knut Koivisto sa...

Härliga bilder på Lix! Något för Riccardo att titta på som har svårt för att få sin Kaja att sitta still (jag vet, har också prövat).

"Låt den rätte komma in" har vunnit många pris internationellt och fått mycket uppmärksamhet, så det verkar lovande.

Men det är alltid svårt att göra film av bra böcker för de gör så stort intryck på läsaren.

Men jag är optimistisk, se bara på Jan Troells "Utvandrarna" och "Nybyggarna" som blev lysande filmer på Vilhelm Mobergs böcker (bara för att ta ett exempel som knyter an till inlägget)

/Knut