lördag 26 januari 2008

Härliga bilder

Anno dazumal

Det var bättre förr. En uppfattning som man då och då hör. Men är det så?
Jag tycker inte det; det som redan hänt har varit. Det som gäller nu är vad som kommer, framtiden. Som oftast är bättre än det har varit förr.
Men ibland är verkligheten underbarare än dikte. Kolla på bilderna jag tog i ett äldreboende i Stureby 1958. Njut av de härliga bilderna och le gärna lite grann åt dessa äldre gentlemen som gympade iklädda sina vardagskläder. Till och med skorna har dom putsat ser det ut som. Långbrallor, ärmhållare, väst och kofta, vilken höjdare. Visst är det obegripligt att man inte tog på sig gympakläder? Visa sig avklädd för andra var nog ömtåligt. På gymmen idag tävlar vi ju nästan i utstyrslar som inte döljer något, snarast tvärtom. Bara för att synas. Men då kämpade herrarna för sin friskvård med hela munderingen på. Inte illa.
Det kanske var bättre förr. Inte vet jag. En sak är dock klar: fortsatt att kämpa på för din friskvård. Ta fighten, det mår du bäst av! Heja, heja!

www.konny.se

1 kommentar:

Riccardo Palombo sa...

Onekligen var det mer elegans över det hela. Och framförallt fick man behålla sin identitet, något man höll hårt på.När kom träningsoverallerna in i bilden? Var det med "Träna med TV"? Kämpa på Konny!!