lördag 22 december 2007

In i Dimman

Tiden innan jul är alltid hysterisk. Så mycket som skall vara avslutat innan den 24:e. Ju äldre jag blir, desto mer undrar jag, -Vad är meningen.

Jag var tvungen att göra en snabbvisit i Oslo. När jag skulle flyga hem på torsdagskvällen slog dimman till. Hur ofta hör man, att man inte kan flyga för att det är dåligt väder, nuförtiden. Tydligen var väderförhållandena extremt ogynnsamma. Flera minusgrader och dimma.

Det bildas is på vingar och i motorer. Efter Gottröra incidenten vet man vad lite is kan ställa till med.

Avgångstiderna flyttades hela tiden längre bort. Jag började tro att jag skulle få sova i en stol. Rösten i högtalarna förklarade vid 21-tiden att nu var Gardemoen flygplats stängd och alla kunde ta sig hem (hur gör man när man bor i Stockholm). SAS ställde in alla operationer.

Jag skulle flyga FlyNordic och de stod på sig och sa att planet går på den nya utsatta tiden...

Vi fick kliva på och vår finske kapten, Markku Harjamaa hade lite SISU. Efter att ha värmt upp motorerna drog vi iväg hem till Stockholm. SAS resenärerna hade fått gå och lägga sig eller tagit bussen till Stockholm.

Hyvin Tehtu Suomalainen!

1 kommentar:

Thomas Carlgren sa...

Själv har jag varit fast i Oslo på grund av vädret på Gardemo.Hört att de byggde flygplatsen trots varnande ord av expertis