fredag 2 november 2007

Mer Solstorm

Filmen har idag fått lite blandad kritik (som det alltid är med svenska filmer). Men jag tror den kommer gå bra på biograferna. En av anledningarna är Olof Johnsons fina filmfotografi. Flera av er som följt bloggen känner honom vid det här laget.

Så här brukar det se ut på en filinspelning. Det är faktiskt otroligt att skådespelarna lyckas överföra känslor och närvaro från en scen som tas om och om igen med så mycket människor runt omkring. Men de lyckas och ibland är det helt otroligt att få stå vid sidan och ta del av deras prestation.

Jag har lärt mig otroligt mycket, som fotograf, av dessa stunder.

3 kommentarer:

Fotograf Tomas Persson sa...

kul med lite backom senenbilder , jag var under början av 90 talet med i 2 st ungdomsfilmer var av en jag hade en biroll i som vi turnerade med på skolor som handlade om ungdomar och alkohol, ja faktiskt båda filmerna handlade om ungas relation om alkohol den andra filmen gick på SVT och visades så sen som för ett par årsedan på skolorna runt om i landet som en pekpinne innan skolavsluningar och midsommarfirande. har för mig att för regi stod Janne Lindell från Malmö. jag fick casta för min roll med det behövde knappast Isabella S göra för sin:-)

Fotograf Tomas Persson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fotograf Tomas Persson sa...

Hitade ett litet klipp från nätet .


och för den som vill se ett litet klipp där person medverkar det är jag som sitter på båren i korridoren:-)


http://www.janlinell.nu/film/PS.html

Nu vet jag att Gud inte finns..
Dramadokumentär
Det är svensk midsommar. Dans på lövad utedansbans. Det är 700 meter till efterfesten men Sanna sätter sig ändå i pojkvännens bil och det kostar henne och två ytterligare unga killar livet. Filmen är baserad på den riksbekanta bilolyckan i Svartmåla, där tre ungdomar avled. Den unge föraren hade över 2,5 promille alkohol i blodet. Filmen har distribuerats i över 7.000 exemplar i Sverige.
En av Jan Linell mest kända och sedda filmer.
Första sändning UR / SVT 1993