lördag 24 november 2007

Jag mötte... Anton Corbijn!

Anton Corbijn är en av de få fotografer, som är känd utanför fotografkretsarna.

Samtidigt är fotografer det "svåraste" man kan fotografera, det finns liksom inget att gömma sig bakom. De kan redan alla tricks. Att då försöka göra sin egen bild av en sådan gigant som Anton Corbijn känns övermäktigt. Man kan svårligen övertrumfa honom, men man måste ju försöka.

Anton Corbijn besökte den här gången Stockholm i egenskap av filmregissör för sin egen film "Control", som handlar om Ian Curtis och hans grupp Joy Division. Corbijn ville också ha kontroll över all tokiga fotografer som ville ta hans bild och utlyste ett enda tillfälle för fotograferna att få ta sina bilder.

Jag lyckades dock få till ett eget tillfälle senare. Jag fick 1 minut för bilder till Festival TV.
- I particulary like pictures that don't have a special meaning, svarade han när jag frågade vad han gillar.

Voila! En legend. Anton Corbijn.


fredag 23 november 2007

Novembergrått


Blötaste novemberläskpappret låg över stan mest hela dagen. Människorna krympte till
tystnad. Suck, suck och mera suck. Vädret, nej fy och usch.
Ett paraply lyser upp i dysterheten och skyndar vidare i det grå. Tack, o tack du som bar det.
Mitt i eländet. Bytte till vinterdäck hos Ringens Gummi hos grabbarna med dragspelen
Dom drar en låt ibland, fast inte idag. Grått i verksta´n också.
Men nej, nu ikväll fryser det på, kan bli snö sade metereologen i Aktuellt. Han den långe med slips och slipshållare.
Kan bli snö på lördagen. Då drar jag ett gympapas med gubbarna för att lätta upp livet.
Skall bli kul.
Den där Uggla, vad gör han då? Bloggar i Bladet, väl…

Konny Domnauer ww.konny.se

Scanpix Stora Fotopris 2007

Marc Femenia Nobell Har vunnit Scanpix Stora Fotopris 2007.

Grattis Marc

"Juryns motivering

”En fotograf vars dokumentära fotografi vilar på gedigen traditionell grund men med ett personligt anslag. Skildringen av Mimoza och hennes familj visar på empati och närhet, mognad och yrkesskicklighet”

En oavslutad resa
”Jag har följt Mimoza Selmonaj, från Kosovo, och hennes familj i ett och ett halvt år nu. Syftet är att skildra vardagen efter uppehållstillståndet. I nyhetsrapporteringen får man ofta följa flyktingar som väntar på uppehållstillstånd, men vad händer sedan? Det var det jag ville titta närmare på. Resan är inte slut där, utan på sätt och vis är det då den börjar. Det är också det namnet på projektet syftar på." - Marc Femenia Nobell"

Se vinnande bidraget här
http://www.scanpix.se/fotopriset/marc/marc_bildspel.html

Sommarbild


Kändes som det behövdes en sommarbild. En bild till en intervju med Emma Hamberg i samband med boksläpp av Brunstkalendern för Tidningen Land.

http://www.carlgren.se

Fotovärlden svar på IKEA eller bildernas Ebay

Fick ett mail idag där jag fick frågan om jag kunde komma med lite feedback på en hemsida när jag fick tid. MostPhotos.com heter sajten och de skall sälja bilder billigt.Most Photo vill utnyttja den digitala revolutionen där den som har en kamera eller mobiltelefon. Det skall gå snabbt att få bilden.Det skall bara billigt att köpa bilden bara en bråkdel mot vad proffsfotografer eller bildbyråer kräver. Godtagbar kvalitet. Den digitala foto-revulotionen har en teknik som gör att även relativt billiga kameror kan producera godtagbar kvalitet på fotografier. Dessutom finns programvaror som till viss del kan förbättra kvaliteten om det behövs.

Jag bara undrar VAD KOSTAR BILDEN ? Skall vi som fotograferar ta betalt för det arbete, kunskap investeringar mm ? Jag bara undrar..... Nej tack inget Mostphoto för mig.

http://www.carlgren.se

Nu är jag trött


Har vi gått in i dimman? När kommer ljuset. Dagar som denna är en plåga. jag sitter och bara tittar in i skärmen utan att få inspiration. Snälla Solen titta titta fram nu. Längtar så.

http://www.carlgren.se

torsdag 22 november 2007

Den där Magnus Uggla


Sitter här sena aftonen och kollar hans blogg. Killen har ju lyckats med sitt PRsinne att få
sin blogg flyttad till aftonbladet.se från och med fredag. Han känner sig stolt över det, säger han på bloggen till sina
läspolare. Vem skulle inte vara det? Och hör nu gott folk: mannen har fått 100 svar på detta lilla sketna meddelande.Vi får skärpa oss med bloggandet, tätare måste det bli. Annars tröttnar folk. Uggla har lärt av Schulman som sagt att om man vill hålla en blogg vid liv måste man skriva minst 6 ggr om dagen. Det ni!

Uggla, dra åt helvete

Konny Domnauer www.konny.se

Jag mötte.. Paul Schrader!

Tidigt söndag morgon.. man undrar varför man har det här jobbet. Vanliga människor är hemma och sover eller umgås med sina familjer.

Men min förmån är personerna jag träffar, som här, Paul Schrader. Manusförfattare och Regissör. Manus till "Taxidriver" och "Kristi sista frestelse" bland annat. Aktuell med en ny film "The Walker" om han skrivit och regisserat.

Jag har ibland världens bästa jobb, värt att gå upp tidigt en söndagmorgon.


onsdag 21 november 2007

Efter filmen


När jag var på väg hem från filmen THE DEVIL CAME ON HORSEBACK igår gick jag och funderade över varför inte vår utrikesminister vill kalla det som händer i Darfur för folkmord träffade jag en husse med gris på Linnégatan. Ni kan gissa vad jag tänkte.. Filmen kommer att gå på SVT den 26/11 kl 22.00 på kanal 1. Värd att se tycker jag. Döm själva.

http://www.carlgren.se

måndag 19 november 2007

Ibland går det fint att samarbeta


och så här blev omslaget på almanackan...
Vill ni se mer "kusar"
Beställ Almanackan
Pris: portokostnad

Projekt Almanacka


Projekt Almanacka på gång. Äntligen i tryckpressen. Mia AD och Mattias Tryckare lägger sin ton på 2008 års almanacka.
Beställ din kalender nu...
Pris: portokostnad
Beställ


http://www.carlgren.se

Kul med häftig kameramobil fördå kan man bildblogga om sådant som annars skulle bli bara ordmassa.. Vi är ju fotografer, eller hur?
DEN ENA BILDEN: undrar vad dom gör på kirurgen egentligen: bart, "procenten" och naket?
DEN ANDRA BILDEN: I dag är per definition alla oskyldiga oavsett om de rånat ett bankkontor, dragit en kniv i ryggen på en person, eller snott ur mammas plånbok: "det var inte jag..."


Konny Domnauer www.konny.se