fredag 5 december 2008

onsdag 3 december 2008

Snälla tomten!


Om jag nu skulle ha varit snäll under året kan du då inte ge mig en bil med lite klass.
Det behöver inte vara den värsta sorten det räcker med en av dom enklare modellerna så här i finanskrisens efterskvalp. Tack på Förhand ! Jag lovar att äta min gröt och spenat duktigt under 2009//Tomas

På tal om Pippi!!Här kommer en annan pippi med inspiration av Thomas Carlgrens bilder. Någon som vet vad det är för fågel?

Pippi hon var lycklig hon!Tänk dig att en varm sommardag ha ett träd i trädgården där det finns
obegränsat med svalkade dryck, i mitt träd får det gärna finnas en klassisk sockerdricka eller varför inte en Pommac eller Trocadero jag nu för tiden tycker jag folk bara dricker Cola mer gamla klassiska smaker tack!!

Kronan på verket!!Snart är det den 10 december och vi får prominenta gäster till huvudstaden,Några av världens skarpaste hjärnor träffas och en och annan politiker ska väl spegla sig i glansen och om deras hjärnor är skarpa vill jag låta va osagt.
Här en bild från i somras.

Nu är det dax för en livsstilsförändring.


På Gymnasiet gick jag bageri och konditorilinjen på Ljungstedska i Linköping, under de 2 åren han man plocka på sig ca 25 kg extra, god mat hos kockklasserna och mycket smakande på diverse godsaker i bageriet och hyfsat oaktiv när det gäller träning.
Under årens lopp har man ju gjort sina försök i omgångar att gå ner i vikt och jag har vid ett fler tal kört stenhårt på träning upp till 10 pass i veckan i form av cykling och styrketräning på gym, samt simmning varje dag innan jobbet, det hela har slutat i en tillfällig nedgång på ca 30 kg varje gång på ca 5-6 månader men lika snabbt upp det jag har slitet bort med en bonus på ca 10 pannor. Sedan ca1,5 år har jag beslutat mig för en drastisk livsstilsförändring i form av en GBP operation (Gastric By Pass) vilket innebär en förminskning av magsäcken och förkortning av tunntarm (vilken plockar upp näringen i maten) detta innnebär att den "nya" magsäcken kommer att rymma lika mycket som en medicinmugg, dena operation kulle man kunna säga blir som ett antabus (ofta i tablettform för att alkoholister inte ska kunna dricka utan att må mycket dåligt)
Detta kommer tinga mig till regelbundenhet i mitt matintag. Jag kommer här på bloggen skriva lite då och då hur det går resan kommer bli lång och tuff så får ni följa med på denna resa. Så småningom kanske jag tom. vågar lägga upp lite före och efterbilder.


Jag skulle prel. ha gjort operationen i maj 2008, men pga av strejken som skuksyrrorna hade blev det inte så utan fick tid den 10 okt. men efter 3 veckor på flytande kost fick jag dagen innan reda på att operationen var inställd. Nu har jag fått ny tid den 9 dec. så nu är jag inne på en ny flytkostperiod vilket innehåller ca 800kcl/dag så man ska väl inte skryta om att man är stark som en björn eller så, men det funkar,
operationen tar ca 2-5 timmar och jag kommer hem på ca 4 dagar om allt går som det ska. sen gäller 4 veckor med flytande kost efter operationen så årets julbord blir lätt i lera bemärkelser, funderar på skinkspad med senap i rört och kanske lite värt krydda på toppen, nej det kommer att bli det blir ju fler jular. men nu när man sitter här med sina goda pulverluncher och är inne på den sista veckan innan operationen,
börjar man bli lätt hungrig, när jag i gårkväll lagade hemlagat potatismos och alukort till min son fick korvskivorna munnar och ögon och ropade rån stekpannan snälla ät mig ät mig;-) då var det tufft. Så till alla läsare av bloggen som orkade läsa denna text, bjuder jag på en kladdkakebild, håll tillgodo.

Detta är ett av mitt livs bästa beslut att genomgå denna operation men jag vara bara tvungen att ventilera lite, för jag har ju satt i mig all god mat och snack själv vilket har byggt upp behovet av denna operation.Som det känns är detta den ända utvägen för mig till ett hälsosammare och längre liv, och även om det kommer innebära stora förändringar i mtt levnadssätt så är jag beredd att ta den förändringen.

Lev väl.